איך תוכלו לנצח את יוקר המחייה?

יוקר המחייה בישראל גבוה, על כך אין עוררין וזו עובדה שידועה להרבה מאד אנשים. אין זה פשוט להצליח להחזיק את הראש מעל המים ולא מעט אנשים שמתגוררים כאן מתקשים למצוא את סכומי הכסף העודפים בחשבון הבנק לאחר שיצאו ממנו כל ההוצאות. המשכורות אינן גבוהות, מכשולי בירוקרטיה והתאגדויות של עובדים מונעות העלאת שכר, גירעון תקציבי ארוך שנים וכמובן מחירים שעולים ועולים ואליה מתווספים עוד ועוד מיסים – כל אלה גורמים לכך שיוקר המחייה לא עומד לרדת או להירגע בשנים הקרובות ומה שבאמת נותר לעשות זה למצוא את הדרכים הכי טובות ונכונות להתמודד איתו באופן פרטני, כל אדם עם עצמו וכל משפחה עם עצמה. בעזרת סידור נכון של סדר העדיפויות יהיה זה קל יותר להשיב את השקט הכלכלי ולדעת בדיוק מה המצב הכספי בכל רגע ורגע.

 

מה הכוונה בביטוי יוקר המחייה?

כאשר מדברים על יוקר המחייה מתכוונים ליחס שבין ההכנסות משכר שיש לאנשים לבין ההוצאות השוטפות אשר נדרשות לשם קיום בסיסי, שלא לומר כזה שכולל גם קצת פינוקים ו/או מותרות. אנשים רבים מבצעים עבור עצמם את סדר העדיפות שנוח ומתאים להם ובהרבה מאד מקרים אין ברירה אלא לוותר על מוצרים או שירותים על מנת להשאיר מעט כסף נזיל כרזרבה. אין ספק שעבור משפחה הנושא יכול להיות אפילו יותר מאתגר, זאת בשל מספר הנפשות הגבוה שיש בבית וההוצאות שילדים דורשות כתלות בגיל שלהם – גנים או פעוטונים, חוגים ומוצרים שתינוקות חייבים שיהיו להם. נשאלת השאלה – איך אפשר בכל זאת להצליח להחזיק את הראש מעל המים, להצליח לחסוך, גם אם סכומים קטנים מדי חודש וכך אט אט ליצור רזרבות כספיות. שיעזרו מאד להתמודד עם המצב הבעייתי. מגזינים אינטרנטיים רבים כמו ytel.co.il עוסקים בתחום זה ויש בהם לא מעט טיפים לשיפור ההתנהלות הכספית.

 

טיפים מעשיים לניצחון על יוקר המחייה

יש כל מיני טיפים ורעיונות שבהחלט יכולים להיות מעשיים ויעילים על מנת לשפר את המצב הכספי ולנשום מעט לרווחה. כאמור – הכל תלוי בסדר העדיפויות ובמה שמחליטים שעומד לפני מה. כך למשל צריך להחליט האם זו תקופה טובה שמתאימה ליציאה למסעדות או בילויים. יש תקופות שבהן צריך באמת להדק את החגורה ואין ברירה אלא לעשות ויתורים כואבים. לפעמים צריך למצוא עבודה נוספת לשעות הפנאי או לחפש מקום זול יותר לערוך בו את הקניות השבועיות על מנת לחסוך בעלות הכוללת. לפעמים זול יותר לבצע הזמנה של קניות אונליין וכך קל יותר להיצמד לרשימה, שכן כאשר מגיעים לסופר או למכולת – נזכרים בכל מיני דברים נוספים שלא באמת צריכים.

 

מתנהגים באחריות ושומרים על הכסף!

אין ספק שהרבה מאד תלוי בכל אחד מבחינת הכסף שיישאר לו בחשבון הבנק בסוף החודש. חשוב לנהוג בחוכמה ובאחריות, להבין בדיוק מה עומד מול מה, מה לפני מה, מה חשוב יותר או פחות והיכן הזמן להגיד לא. מתי סוגרים את הארנק, לא שולפים את כרטיס האשראי ופשוט לא מוציאים כסף. יש אינספור טיפים והמלצות להתנהלות כלכלית נכונה ונבונה ומי שמרגיש שהוא מתקשה צריך לקבל ייעוץ פרטני שיתאים לו, לשגרת היומיום שלו ולהתנהלות של כלל בני המשפחה שלו. ברגע שהעניין נמצא במודעות קל יותר לקחת אחריות על העניינים ולשים לב מה אפשר ומה לא ובעיקר יודעים שקיצוצים עכשיו משמעם רווחה כלכלית אחר כך.

שיתוף:

Twitter
Telegram
WhatsApp
נגישות