מיותר לציין כי עונת הקיץ היא עונת הגלידות ואין פלא שכן, בעת בה הטמפרטורות מטפסות ומטפסות אנו מתחילים לחשוב מיד על הדרכים השונים שיאפשרו לנו להתקרר. למעשה, הגלידה – בניגוד לדעת הציבור הרווחת, היא ממתק מצוין שמכיל בתוכו סידן, חלבון, מעט שומן וכאשר מדובר על גלידה ללא סוכר, הרי שמדובר על בחירה מצוינת אפילו יותר. למעשה, קיימת שורה רחבה של סוגי גלידות, בין אם מדובר על גלידת שמנת, גלידה טבעונית, גלידה ללא סוכר, גלידה מופחתת שומן וכיוצא בכך. במילים אחרות – המגוון עצום, מה שמקשה לא רק על הבחירה של הטעם והכמות, אלא גם על הבחירה הנכונה בפן התזונתי. אז איך בוחרים בצורה מושכלת? ובכן, התשובה הקצרה היא גלידה ללא סוכר, והתשובה הארוכה יותר, בשורות הבאות.
ערכים תזונתיים
גלידה תעשייתית היא מוצר שמכיל בתוכו מגוון רחב של תוספי תזונה וחומרי טעם וריח לצד לא מעט סוכר, לעומת גלידה ללא סוכר. למעשה, גלידה ללא סוכר היא גלידה איכותית שמכילה בתוכה כמות גבוהה של חלבון וסידן בהשוואה למגוון רחב של גלידות תעשייתיות שונות. בשורה התחתונה – מהבחינה הבריאותית ההמלצה תהיה לבחור בגלידה עם כמה שפחות תוספי מזון וחומרי טעם וריח, כזו שרשימת המרכיבים שלה נגמרת מתישהו, ולא ממשיכה בלי סוף.
כך תבצעו את הבחירה הנכונה
על מנת להישאר חטובים הקיץ, יש מספר פרמטרים חשובים שכדאי לקחת בחשבון:
- רשימת רכיבים בריאה וקצרה – כאשר מדובר על ארטיקים וגלידות ארוזות, ולא על תפזורת מגלידרייה, מומלץ להתחיל בקריאת תווית המזון שכן, מדובר על המלצה המתייחסת לכל סוגי המזון, והבחירה האידיאלית תבוא לידי ביטוי במוצר פחות מעובד, בו רכישת הרכיבים היא קצרה ומוכרת. על כן, כאשר אתם מביטים ברשימת הרכיבים, חשוב לזכור כי הם מופיעים בסדר יורד, כלומר, הרכיבים הראשונים שמופיעים על תווית המוצר הם הרכיבים שנמצאים בכמות הגדולה ביותר, בעוד כי הרכיבים האחרונים הם הרכיבים שנמצאים בכמות הקטנה ביותר במוצר. משכך, וודאו כי אתם בודקים את מיקומם של הרכיבים הפחות בריאים, שרצוי שלא יופיעו בתחילת הרשימה.
- גיוון – כפי שכולכם בוודאי כבר יודעים, גלידה היא לא הדרך היחידה להתקרר בעונת הקיץ החמה שכן, שלוקים מהווים אלטרנטיבה מצויינת, ומענגת לא פחות. כמו כן, ראוי לציין כי מדובר על בחירה מעולה מהבחינה הבריאות שכן, מדובר על מוצר דל בקלוריות.
- הכינו גלידה ביתית – דבר נוסף שיעניק לכם את האפשרות לשמור על החיטוב שלכם ולא לחרוג מהתפריט, יהיה להכין גלידה ביתית שכן, כך למעשה תוכלו לקבוע את כמויות השומן והסוכר, לבחור את התוספות שאתם אוהבים וכן הלאה. כמו כן, כאשר מדובר על תוספות, ההמלצה שלנו תהיה להוסיף פירות, ולא תוספות עם תרומה קלורית גדולה כמו פצפוצי שוקולד, עוגיות, אגוזים וכן הלאה.