יש כמה סוגים של דלקת בגרון ומי שאינו בקיא בתחום או מכיר את המונחים הרפואיים המקצועיים עלול לא אחת להתבלבל בין כאב גרון לדלקת של ממש. דלקת היא מצב שבו יש חיידקים מסוג מסוים שגורמים לכאב או לסבל של ממש וצריך ליטול תרופות אנטיביוטיות או תכשירים אחרים על מנת לחסל אותם וכך לסיים גם את הדלקת. בנוסף אפשר לקנות גם תרופות שונות שאינן נחשבות לתרופות של ממש ולו כדי להקל על התסמינים. כאשר מדובר בגרון אפשר לחוות כל מיני תסמינים שחלקם אכן יצביע על דלקת חיידקית – כאב בעת הבליעה, שיעול טורדני, כאבים באזור הגרון והצוואר ועוד. לכל אדם יהיו דברים אחרים שיקלו עליו ולכל מצב רפואי מאובחן צריך יהיה לתת את המענה המתאים.
איך מתמודדים עם דלקת גרון?
חשוב מאד לדעת אם אכן מדובר בדלקת גרון או שלא, שכן יש סוגים שונים של דלקות שעלולים להיות מדבקים ולכן מי שחולה בהן צריך להישאר בבית, לא ללכת לעבודה או לבית הספר ולהישאר בבית רחוק מאנשים אחרים. יש תרופות שצריך עבורם לקבל מרשם מהרופא, יש תכשירים מעולם הרפואה האלטרנטיבית שאפשר לעשות בהם שימוש ויש גם לא מעט תרופות סבתא לכאבי גרון שבעזרתן אפשר להקל על הכאב ועל התסמינים שחווים. בין תרופות אלה אפשר למצוא תה עם דבש, לימון וג'ינג'ר, נשימה של אדי מים רותחים מעל סיר פתוח, הכנת משקה המורכב מג'ינג'ר ומיץ שהוצא מבצל ועוד. יש מי שתרופות אלה אפילו יעזרו לו יותר מאשר תרופות שהרופא ירשום לו כנגד הדלקת החיידקית. לא אחת מה שדרוש הוא מנוחה והפסקת הדיבור על מנת לאפשר לגרון לנוח.
החשיבות של הקשבה לגוף והבנה של מה שקורה
כל אדם חווה אחרת דלקת בגרון או כל מכאוב אחר ולכן חשוב מאד להיות קשובים לגוף ולהבין מה בדיוק מרגישים. כאשר מדובר בילדים – ההורים שלהם צריכים לשים לב לתסמינים כאלה ואחרים שהם רואים שהילדים שלהם חווים, זאת על מנת שאפשר יהיה לסייע להם ולמצוא עבורם את המענה הטוב ביותר גם למצב הרפואי וגם לכאבים או חוסר הנוחות. חשוב לא פחות לפנות לרופא על מנת להבין בדיוק מה קורה ולוודא שאין צורך בטיפול רפואי משמעותי כדי למנוע מאנשים אחרים או בני משפחה להידבק גם הם. התנהגות אחראית עם כל נושא רפואי היא עניין משמעותי וחברתי.