ערמונית מוגדלת מהי?

ערמונית מוגדלת מהווה את אחד התסמינים והבעיות הרפואיות השונות הכי מוכרות כיום בעולם המערבי. מידי שנה, אנחנו נתקלים בקבוצה גדולה של אנשים שנחשפים לבעיה זו, זאת כאשר במרב המקרים לציבור אין מספיק ידע סביב בעיה זו. בשורות הקרובות, ריכזנו לכם מידע נחות וחשוב על בעיה זו, וננסה במהלך הכתבה הקרובה לענות לכם על השאלות הבאות – מה היא ערמונית מוגדלת? מה הן הסיבות השונות להיווצרותה? מה הם התסמינים השונים לבעיה? והאם תופעה זו עשויה לחזור ולהופיע שוב בעתיד.

בתור התחלה – מה זה ערמונית מוגדלת?

כאשר אתם נתקלים במושג זה של הערמונית, עליכם לדעת כי הכוונה הינה למצב שבו הבלוטה של הערמונית, או בשמה הנוסף – פרוסטטה, גדלה וצומחת אל תוך החלל של השופכה, הצינור שמוביל את הזרע הגברי אל הפתח שלו. לאחר זמן מסוים ובהיעדר טיפול מתאימים, ערמונית מוגדלת יכולה להוביל לתסמינים רבים לדוגמת דם בשתן, וכיוצא בזאת.

מה הן הסיבות לבעיה?

כמעט אצל כל גבר בסביבות גיל השלושים וחמש, הערמונית מתחילה לגדול במעט. מדובר על מצב שגרתי טבעי של הגוף, אך במקרים מסוימים, בעיקר בגלל משתנים שונים וסביבה הורמונלית שונה – קצב הגדילה של הערמונית עשוי לגדול בצורה לא הגיונית.

כיצד נהוג לטפל?

לאחר  הגיעכם לרופא שמאבחן אתכם בתור אנשים שסובלים מערמונית מוגדלת בצורה לא סבירה, סביר להניח שהרופא שאיבחן אתכם יהיה גם זה שיתאים לכם את דרך הטיפול הרלוונטית. במרב המקרים, טיפול תרופתי בלבד יספיק על מנת לטפל במצב של הערמונית. אולם, במצבים אחרים, הטיפול התרופתי לא יעבוד, דבר שיאלץ מעבר של ניתוח לכריתה של הערמונית.

שיתוף:

Twitter
Telegram
WhatsApp
נגישות