ירקות טריים – כל הסיבות לאכול יותר מהם

חיי היום יום של רובנו עמוסים וגדושים במשימות ודברים שעלינו להספיק ולעשות. לא פעם אנחנו מרגישים שהזמן חומק לנו מבין האצבעות וכי אנחנו לא מספיקים את כל מה שרצינו בתחילת היום. אחד האתגרים שרבים מאיתנו חווים הוא הקושי לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת לאורך השנה. הסיבה לכך היא משום שמצד אחד, אין לנו זמן ואנחנו בין משימות ודברים כל הזמן, מצד שני יש בחוץ כל כך הרבה פיתויים, מסעדות ודברים שזמינים לנו לאכילה ולכן לפעמים אנחנו פשוט ”חוטאים“. למרות כל, אם נבין ונדע את החשיבות של אכילת ירקות טריים ומבושלים גם יחד, אולי נצליח לאכול מהם יותר. אז הנה כמה סיבות ששווה לכם להכיר.

 

  1. ירקות ופירות מכילים כמות אדירה של רכיבים המסייעים במניעת מחלות כמו מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון, קרוטנואידים, פיטוכימיקלים ופלבונואידים. אלו מסייעים במניעת תהליכי חמצון המעודדים היווצרות של תאים סרטניים.
  2. אנשים שאוכלים יותר ירקות אוכלים פחות מזון מעובד, משומר וכזה המכיל כמויות גבוהות של נתרן, סוכר, שומן וכדומה.
  3. ירקות ופירות מסייעים בתמיכה בכל מערכות הגוף לרבות המערכת החיסונית, מערכת הנשימה, מערכת העיכול, הכבד, הפה, הלסת והשיניים, השרירים, העצמות והמפרקים.
  4. פירות וירקות תורמים לשמירה על מאזן תקין של סוכרים, שומנים וכולסטרול ובכך מפחיתים את הסיכון לחלות במגוון של מחלות לרבות סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, כבד שומני, מחלות לב וכלי דם.
  5. אכילת ירקות תורמת להורדת מתחים ולחצים ומומלצת על ידי רופאים, מרכזים רפואיים בכל העולם, תזונאים, אנשי ספורט ומומחים נוספים בתחום!

 

באתר hapardesan.co.il תוכלו להזמין אליכם הביתה מגוון רחב של ירקות טריים ולשלב אותם בתפריט שלכם.

 

טיפים נוספים שקשורים לאכילה של ירקות

  • קחו אתכם בתיק נשנושי ירקות לעבודה כמו מקלות של גזר, מקלות של מלפפון, מקלות גמבה וכדומה…
  • אם אין לכם אפשרות לצרוך ירקות טריים בכל יום, בשלו ירקות מבעוד מועד ואכלו אותם מבושלים במגוון צורות כמו אנטיפסטי, מרקים, פשטידות, מאפים, כריכים ועוד…
  • גוונו את הסלט שלכם, הרי סלט ירקות ישראלי המכיל בצל, עגבניה, גמבה ומלפפון יכול לשעמם ולכן מפעם לפעם הכינו סלטים המשלבים ירקות, עלים ועשבי תיבול אחרים כמו סלק, תרד, תירס, עלי קייל, חסה. שלבו עם הסלט חלבון שאתם אוהבים כמו ביצה קשה, טונה, סלמון מבושל, טופו, קינואה וכוסמת ירוקה…
  • השקיעו בחיתוך סלט, גם אם אתם עייפים, זה שווה את המאמץ.
  • רכשו ירקות ופירות ממקום איכותי המקפיד על סחורה טרייה

 

 

לסיכום, אכילה של ירקות טריים ומבושלים לצד פירות מזינה את הגוף בשלל רכיבים איכותיים ומסייעת לגוף שלנו בשמירה על בריאותו. כדאי לנסות ולהקפיד לשלב כמה שיותר ירקות ופירות לאורך השבוע ולגוון את התפריט שלכם.

שיתוף:

Twitter
Telegram
WhatsApp
נגישות