גלידות הן אחד הנושאים המדוברים והאהובים ביותר על ידי כל מי שחי בישראל ויש לזה סיבה טובה. לארץ מיובאים סוגים שונים של גלידות איכותיות שנחשבות למובילות בתחום ויש גם ייצור מקומי רחב ומגוון. מי שאוהב לאכול גלידה יידע להעריך ולזהות אחת כזאת שנחשבת לאיכותית או שיש בה טוויסט מעניין כמו שילוב טעמים ייחודי או תוספת מעניינת ולא צפויה. יש רמות שונות של גלידות שנחשבות לרגילות ושגרתיות או יוקרתיות יותר ויש אפילו גלידות בייצור עצמי שנחשבות למאכלי גורמה. בישראל אוהבים מאד גלידות, שלגונים וארטיקים בשל מזג האוויר החם והלח שמאפיין את ישראל רוב ימות השנה. מי שאוהב גלידות במיוחד יאכל אותן גם בחורף כשקר ותנאי מזג האוויר לא יפריעו לו להתענג על הממתק הקפוא הזה שאפשר להשיג אותו באינספור טעמים.
סוגים שונים של גלידות
על מנת לנתח לעומק ובצורה מקצועית ורצינית את עולם הגלידות בישראל צריך לדעת בדיוק על מה מדברים. יש גלידות תעשייתיות קנויות ויש כאלה בייצור עצמי בגלידריות קטנות או בוטיקיות. יש כאלה שעשויות מחלב מלא, שמנת ואחוזי שומן גבוהים ויש כאלה שמיוצרות מפירות. מוג'ו למשל היא דוגמה לגלידה שמיוצרת מפירות טריים מרוסקים ומוקפאים. היתרון שלה הוא הערכים התזונתיים הטובים והחיוביים של הפירות שנשמרים במהלך ההקפאה כך שהגלידה הזאת לא נחשבת לעתירת קלוריות ביחס לגלידות אחרות. בישראל יש גם סוגי גלידה שמיוצרות על בסיס צמחי על מנת לקבל כשרות פרווה וכך להיות מותאמת כקינוח לאחר ארוחה בשרית עבור הקהל הדתי או שומר הכשרות. יש כאלה בטעם אחד או יותר, יש עם תוספות כמו בצק עוגיות, פצפוצי שוקולד או סוכריות עדשים ויש מארזים של כמה טעמי גלידות, מה שמאפשר בחירה בין הטעמים שאוהבים או אכילה של שילוב טעמים.
גלידה – עולם ומלואו
לא בכדי גם במסעדות שנחשבות ליוקרתיות או מפוארות אפשר למצוא גלידה בתפריט הקינוחים או המנות האחרונות. הגלידה ידועה בהיותה ממתק אהוב במיוחד ולכן כל מקום שמציע אוכל ומכבד את עצמו יציע גם גלידה כקינוח. הגלידה יכולה להגיע בכוס או בגביע שהוא ופל מגולגל, עם מגוון עצום של תוספות – סוכריות צבעוניות, סוכריות גומי, קצפת, סירופ שוקולד, מייפל או תות, כדורי הגלידה יכולים להגיע כמנה מיוחדת של ופל בלגי עם מגוון תוספות, מנה שנחשבת לחגיגית מאד וכזאת שמתאימה מאד לשיתוף בין כמה אנשים וכמובן שמי שאוהב גלידה ידאג תמיד שיהיה לו גלידה טובה ואיכותית בבית, כולל כל התוספות שהוא אוהב. יש לא מעט אנשים בישראל שמגדירים את עצמם כמכורים לגלידה והם ייהנו מהפינוק הקר הזה גם במהלך ימי החורף הקרים ויידעו לזהות מתי הם מכניסים לפה גלידה שנחשבת לטובה, איכותית וכזאת שעשויה מחומרי גלם משובחים.