קנאביס רפואי – איך מקבלים רישיון?

אינספור מחקרים נעשו על צמח הקנאביס ונראה כי עוד ועוד מומחים מבינים את היתרונות, את הסגולות ואת כוחות המרפא של הצמח הזה. ככל שהזמן עובר, עוד מחלות ועוד מצבים רפואיים מתווספים לרשימת הזהב המציינת למי יש אישור לעשות שימוש בקנאביס. בין השאר, הקנאביס יעיל לטיפול בכאבים כרוניים, מקל במצבים של בחילות והקאות, מגביר תיאבון ותורם להרס של תאים סרטניים. מכיון ואחת השאלות הפופולאריות של מטופלים זה איך מקבלים רישיון לקנאביס, המטפל האלטרנטיבי נתנאל דוידי, בחר להציג בפניכם את השלבים השונים.

 

כמה זמן זה אמור לקחת?

תהליך הוצאת רישיון קנאביס, יכול לקחת בין כמה ימים בודדים למספר שבועות עד מספר חודשים. עבור כל מטופל, התהליך מעט שונה, כאשר הפרמטרים בין השאר כוללים את מצבו הרפואי הפיזי והנפשי של כל מטופל, גילו, משקלו וקבלת מסמכים רלוונטיים. יש שתי דרכים עיקריות בהן ניתן לנקוט לקבל הרישיון… הראשונה היא על ידי ביקור במרפאת חוץ בה מפיקים את הרישיון בזמן הביקור. אופציה נוספת שקיימת, היא להגיש בקשה לקבלת רישיון דרך היק“ר על ידי פנייה לרופא מומחה. במרפאות החוץ הפזורות להן ברחבי הארץ, יש מאות רופאים אשר קיבלו הסמכה על ידי היק“ר ויכולים להפיק עבורכם את הרישיון. לאחר שתקבלו את הרישיון, ניתן לגשת לאחד מבתי המרקחת הקרובים לאזור המגורים שלכם, אלו מפורסמים, ברשימה ספציפית, על ידי היחידה לקנאביס רפואי.

 

מידע שכדאי להכיר בהקשר של קנאביס רפואי והוצאת רישיון

יש כמה מחלות מוכרות שניתנות לטיפול ולהקלה ניכרת בתסמינים השונים כמו למשל פרקינסון, סרטן, טרשת נפוצה, קוליטי, תסמונת טורד, כאבים כרוניים ועוד. בנוסף, גם עבור אנשים הסובלים מתסמינים אחרים שאינם קשורים למחלות הללו, ובכל זאת הרופא שבוחן את מצבו של המטופל, מחליט שהטיפול בקנאביס יכול להקל, עדיין יקבל אישור מיוחד. כל בקשה מועברת ליק“ר ונבחנת באופן קפדני וספיציפי על ידי היחידה עצמה.

 

אילו חומרים פעילים מכיל צמח הקנאביס אשר מקלים במצבים של אותן מחלות?

הקנאביס מכיל עשרות של מרכיבים פעילים ביניהם קנבינואידים, פלבינואידים וטרפנים. שני הרכיבים הכי מוכרים הם ממשפחת הקנאבינואידים ונקראים בקיצור THC ו- CBD. קיים ידע רב בהקשר של ההשפעות רפואיות של אותם רכיבים. חשוב לדעת כי על פי החוק במדינת ישראל הצמח נחשב לסם מסוכן והוא אסור לא לשימוש ולא לאחזקה ובכדי לעשות בו שימוש, חייבים את הרישיון עליו דיברנו קודם לכן.

שיתוף:

Twitter
Telegram
WhatsApp
נגישות