מה זה מבחן רורשך?

אחד מהתחומים המרתקים ביותר בעולם הרפואה, זה תחום רפואת הנפש. מחלוקות רבות קיימות בתחום רפואת הנפש, והמון הוגי דעות בתחום נמצאים במחלוקות מהותיות סביב סוגיות נפשיות עד עצם היום הזה. אחד מהנושאים המוכרים ביותר בעולם רפואת הנפש, נושא שנמצא עד היום במחלוקת גדולה, זה מבחן אישיות אשר נקרא מבחן רורשך. בשורות הקרובות, ריכזנו לכם מידע מקיף על מבחן רורשך – מה זה, מה הוא בוחן, וכיצד משתמשים כיום במבחני רורשך.

בתור התחלה – מה זה מבחן רורשך?

באופן כללי – ניתן להגיד שמבחני רורשך הם מבחנים לבדיקה של אישיות של בן אדם. מדובר על שיטה אשר נהגתה על ידי הוגעה דעות ופסיכיאטר שוויצרי – רומן רורשך, אשר פרסם לראשונה את השיטה הזו, וזכה בגינה להצלחה רבה ולהכרה בתחום. מבחן רורשך, הוא מבחן אשר נועד לסייע לפסיכולוגים למדוד מאפיינים שונים של אישיות של בן אדם, בנוסף ללמידה על דרכי חשיבה של בן אדם, ועל מקומות רגשיים של בני אדם. מדובר על אחד מהמבחנים הנפוצים ביותר כיום בהם משתמשים פסיכולוגים רבים במטרה למיין אנשים לארגונים, מקומות עבודה, חברות גדולות, ובנוסף המכון הרפואי לבטיחות בדרכים משתמש בבדיקה כזו להעריך כשירות רפואית של אדם לנהיגה.

קצת מידע על הרמן רושרשאך

רושרשאך נולד בשנת 84 בציריך שבשוויץ. הוא גדל בבית שבו הייתה אווירה אינטלקטואלית מאוד גבוהה, בית שבו אמנות, מוזיקה ורפואה הינם חלק משיח הדיבור השוטף. ההשפעות הבולטות ביותר שלו היו פרויד, יונג ופסיכיאטרים מובילים נוספים. הוא האמין כי האדם הוא תבנית נוף מולדתו. עם השנים אחרי שאסף מידע ממחקרים רבים אותם עשה הוא היה בטוח כי אפשר לקחת את כתמי הדיו ולפיהם לבסס תפיסות אישיותיות על אנשים.

למה מבחן רורשך נמצא במחלוקת עד היום?

מבחן רורשך הוא מבחן אשר נמצא בסימני שאלה גדולים מאז ומתמיד, ולא מעט בעלי מקצוע ופסיכיאטרים בעולם, טוענים כי לא מדובר במבחן מדעי בכלל. הסיבה לכך, זה שמשום שיש בעיות רציניות מאוד עם מבחן רורשך מבחינה מדעית, בעיקר בשל העובדה שלא ברור מה היא המהימנות של בדיקה זו. בנוסף, מבחן זה סובל מבעיות קשות בשל העובדה שלא מדובר על מבחן אובייקטיבי.

 

לסיכום, בחלק מהמקומות עדיין עושים שימוש במבחן, אבל בשום מקום, לא עושים בו שימוש בלעדי ולוקחים תמיד נתונים נוספים ומבחנים אישיותיים נוספים בכדי להכריע לגבי סוגיות כאלה ואחרות, בין אם מדובר על נושאים רפואיים רצינים, בין אם לגבי לקבל אדם מסוים למקום עבודה וכיוצא בזה.

שיתוף:

Twitter
Telegram
WhatsApp
נגישות