מה חשוב לדעת על מעטפת מבנה ?

כשמדובר על מעטפת מבנה מתכוונים לשכבת המבנה החיצונית. שכבה הזו כולל לדוגמה קירות עשויים מבטון, צבע העוטף את החלק החיצוני או אריחים. מעבר לאלו, מדובר גם על חלקים במבנה המחוברים אליו מבחוץ כמו מרפסות, גג, מעקות, צנרת ועוד.

איזה סוגי מעטפת מבנה יש?

מעטפת מבנה יכולה לבוא בצורת ריצוף, צבע או קיר מסך זכוכית. הקיר הזה מותקן על המעטפת החיצונית של המבנה, הוא עשוי לרוב קונסטרוקציה של רשתות פרופילים מאלומיניום בהן משובצים שילובים של זכוכית ואלומיניום. השימוש בקירות מסך מזכוכית נחשב כחלק מתהליכי בנייה ירוקה משום שחלק ממטרתו, מלבד להיות אסתטי, היא לבודד ולהפריד את החוץ והפנים גם ברמת האקוסטיקה וגם ברמת מזג האוויר. השימוש בזכוכית מאפשר גם כניסה רבה של אור, מה שיכול לחסוך עלויות על תאורה.

מתי עושים שיפוץ למעטפת המבנה?

כשמדובר על שיפוץ מעטפת של מבנה פעמים רבות מדובר על מבנים ישנים שסבלו עם השנים משחיקה של המעטפת החיצונית עקב מזג האוויר או פשוט עניין של זמן. יכולים להיות מצבים שחיפוי חיצוני נופל מהבנין או מחליד, שצצים איזורי רטיבות, חורים או סדקים בבטון ועוד.
יש כמה רמות לשיפוץ מעטפת המבנה, זה יכול להיות מצב בו מחליטים לשקם את המעטפת בעקבות הנזקים במינימום השקעה או שמחליטים לבצע שינויים גם לצרכים אסתטיים וגם לצורך חיזוק המבנה. שיפוץ למעטפת הבמנה יכול גם לכלול שדרוג והשבחה של הנכס כמו במקרה של הוספת מרפסות. לרוב, מחליט הועד או חברת האחזקה של המבנה להתחיל בשיפוץ במקרה של סכנה מיידית או כאשר ישנו רוב שמעוניין לשדרג את הנכס ברמה האסתטית שיכולה גם לכלול את חיזוק המבנה והשבחתו על הדרך.

איך ניתן לשמור על המעטפת לאורך השנים ולהימנע מבעיות וליקויים?

ובכן, כאשר אנחנו מדברים על מבנה חדש, אחד הדברים הכי חשובים הוא לבדוק שיש מה שנקרא בדק בית, כלומר שהקבלן בונה בדיוק לפי התכניות של האדריכל ואין כל מיני שינויים לכאן או לכאן, מה שיכול לגרור פעמים רבות ליקויי בנייה וכתוצאה מכך לבעיות רטיבות וכיוצא בזאת. אם מדובר בבניין ישן חשוב שלא להתעלם מכל מיני סימנים המעידים על בעיה כמו רטיבות, נזילות שחוזרות על עצמן ועוד. דבר נוסף שחשוב מאוד לשים עליו דגש בשני המצבים בניין ישן או בניין חדש הוא חומרי הגלם מהם המעטפת מיוצרת. ככל שהחומרים יהיו טובים יותר, חזקים יותר, עמידים יותר ותואמים את תנאי מזג האוויר אשר מאפיינים את אותו אזור בו הבניין מוצב, כך הסיכוי לבעיות רטיבות, קילופים ושאר בעיות, כמובן קטן. תהליכי תחזוקה ושימור חשובים לא פחות בשני המקרים, הכל במטרה לשמור על המעטפת חזקה גם בהיבט הבטיחותי וגם בהיבט האסתטי.

שיתוף:

Twitter
Telegram
WhatsApp
נגישות