הילד שלכם מתמודד עם חוסר מוטיבציה? לא תרצו לפספס את הכתבה הזו

בתור הורים, לעיתים נתמודד עם אתגרים לא פשוטים בכלל בכל הנוגע לחינוך הילדים שלנו. יש לא מעט בעיות רגשיות שנצטרך למצוא דרכים יצירתיות לפתור אותן, וכך גם מקרים שונים בהם נראה כי הילדים מתמודדים עם חוסר מוטיבציה. אולם, רגע לפני שנחפש אחר דרכי פתרון – עלינו להבין מלכתחילה למה הילד שלנו מתמודד עם חוסר מוטיבציה. אז מה גורם למקרים שונים של חוסר מוטיבציה בקרב ילדים, וכיצד נוכל לעודד את הילדים שלנו ולסייע להם להתמודד עם הבעיות האלו בעצמנו בתור הורים? על כך ועוד נסביר לכם במהלך הכתבה הבאה שאתם עומדים לקרוא.

 

חוסר מוטיבציה אצל ילדים – גורמים אפשריים

  • קושי בהישגים הלימודיים – המערכת החינוכית שלנו מתבססת בעיקר על ציונים. היעילות מול חוסר היעילות של השיטה הזו ככל הנראה תוביל לדיון שלא נגמר, אך בגדול – מערכת שכזו לעיתים עלולה לגרום לילדים שלנו להרגיש חוסר מוטיבציה. ילד שמתקשה בלימודים תמיד יקבל ציונים נמוכים, ואילו הדבר גורם להיווצרות של מעין תחושת כישלון אצלו – כזו אשר מונעת ממנו לרצות ולהמשיך לנסות ולהשתפר.
  • חוסר בסביבה תומכת – לפעמים הילדים שלנו עלולים להרגיש שאנחנו לא תומכים בהם מספיק, ומכאן בעצם עלולה להגיע הנפילה במוטיבציה. לפעמים זה לא באשמתינו – אנחנו פשוט לא שמים לב. יכול להיות שהיינו עסוקים יותר מדי בעבודה, אולי בכלל הייתה בעיה אחרת שדרשה את מלוא תשומת ליבנו אצל אחד הילדים האחרים, או כל סיבה אחרת – החיים יכולים להפתיע לפעמים. הבעיה היא, שחוסר תשומת לב כזו עלולה להתפרש אצל הילד בתור חוסר בסביבה תומכת, ואילו מחסור כזה עלול להשפיע לחלוטין על המוטיבציה שלו.
  • ציפיות גבוהות מדי – לפעמים גם ציפיות גבוהות מדי אצל הילד עלולות ליצור תסכול, לחץ וחרדה – שיובילו גם הם לחוסר מוחלט במוטיבציה.

 

איך נתמודד?

לפני הכל, חשוב להבין כמובן מדוע הילד מרגיש חסר מוטיבציה, ולתמוך בו בהתאם. אם באמת תמצאו כי לא תמכתם בו מספיק לאחרונה לדוגמא, כמובן שעליכם להגביר את התמיכה בילד ולהרים לו כמה שאפשר. לעיתים גם ייתכן כי משמע הדבר בעיה רגשית כזו או אחרת, וכאן נמליץ לכם כמובן לקחת את הילד לפסיכולוג או פסיכיאטר ילדים שיוכל לתת אבחנה וכמובן גם לייעץ לכם על המשכיות הטיפול. לפעמים גם שינוי תזונתי עשוי לעשות את העבודה, ויש לא מעט תוספי מזון שיכולים לתת את ה"בוסט" הזה שהילדים זקוקים לו, כמו לדוגמא פרחי באך. נוכל גם ליצור בעצמנו סביבה תומכת, אך בו-זמנית מאתגרת ומעניינת עבור הילד, שתעודד אותו להמשיך להשקיע ולתת את המיטב. נוכל לעשות זאת על ידי מתן משימות מאתגרות ומעניינות, ואף גם נוכל להציג אותן בנוסח של משחק לכל דבר. 

שיתוף:

Twitter
Telegram
WhatsApp
נגישות